Науково-практична конференція «Рак і вагітність»

25.04.2019

На черговій передсвятковій (напередодні Великодня) обласній науково-практичній конференції для лікарів акушер-гінекологів, яка була проведена 24 квітня на базі Черкаського обласного онкологічного диспансеру, ми розглянули важливу тему «Рак і вагітність». Під час навчального заходу були обговорені дуже актуальні питання збереження можливості репродукції у пацієнток із злоякісними пухлинами в анамнезі та важливі практичні рекомендації від нашої команди експертів-онкологів по лікуванню онкологічних захворювань, які були виявлені під час вагітності.
З новими можливостями органозберігаючого лікування фіброміоми та вузлових форм аденоміозу з використанням сучасного методу ультразвукової абляції HIFU лікарів ознайомила наша гостя — доповідач з Київського клінічного онкоцентру к.м.н. Манжура О.П.
Слухачі отримали найсучаснішу інформацію про підходи до збереження і ведення вагітності у жінок, що захворіли на рак шийки матки і молочної залози, лімфопроліферативні захворювання та меланому — дякуємо нашим колегам обласним п/ш спеціалістам: гематологу завідувачу обласного гематологічного центру Лук’янець О. В. та хірургу-онкологу, дерматологу Мовчану І. П. за інформативні доповіді, якісне і повне висвітлення теми на прикладах реальних пацієнток, які отримали лікування з приводу раку в нашому медичному закладі під час вагітності, повернули своє здоров’я і народили в подальшому здорових дітей!
Бережіть себе — бажаємо щастя та наснаги і гарних весняних свят!

https://gematolog.ck.ua/wp-content/uploads/2019/04/58442270_2616980258329891_5102330369219231744_n.jpg