Проєкт із запобігання професійному вигоранню медиків

12.03.2020

Світлана Федорова про проєкт із запобігання професійному вигоранню медиків:

«Ми розуміємо, що для того, щоб дитина лікувалася, вона повинна бути в спокійному стані. Також має бути спокійна мама, тому що від мами передається все дитині. І більше того, повинні бути спокійні і впевнені в собі лікарі і медперсонал. Якщо вони перебувають у розбалансованому стані, то ефекту від всього цього процесу немає. Тому в нас виник задум розробити проєкт по запобіганню професійному вигоранню для лікарів. Спочатку ми його планували для персоналу дитячого центру. Але поки там не виходить. Тому Віктор Володимирович Парамонов запропонував нам проводити для дорослих лікарів. Спочатку прийшло лише 12 осіб. Згодом медики зрозуміли, що наші курси потрібні.

Проводимо найрізноманітніші психологічні практики, починаючи від артетерапії і завершуючи тренінгами. Розфарбовували глиняні картинки за мотивами творів Марії Приймаченко, малювали карти мрій, дерева.

Річ в тому, що в Україні є певне ставлення до психологічної допомоги, і далеко не кожен готовий іти спілкуватися з психологом. А тут в людей, в яких надзвичайно стресова робота, є можливість відпочити і переключитися на позитив.

Думаю, головне завдання нашого проєкту – створити медикам комфортні умови для роботи, щоб зрештою це відобразилося і на пацієнті.»

https://www.facebook.com/ditkam.com.ua/photos/pcb.3851246844900525/3851245574900652/?type=3&theater