Зачіски та макіяж робили мамам та дітям, пацієнтам онкодиспансеру

06.03.2020

Мамам та дітям, пацієнтам онкодиспансеру, волонтери безкоштовно провели фотосесію. Учасники могли обрати вечірню сукню та зробити макіяж. Захід провели з нагоди Міжнародного жіночого дня аби поліпшити жінкам та їхнім дітям настрій.

Сьогодні ігрова кімната дитячого відділення обласного онкодиспансеру перетворюєтся на фотостудію. До зйомки готується Поліна Чубенко. Дівчинка розповідає сукню серед тих, що принесли волонтери, обирала мама, а обруч з квіткою з її власного гардеробу.

Зачіски та макіяж робили мамам та дітям, пацієнтам онкодиспансеру

 Поки Поліні роблять макіяж, її маму зачісують. Світлана говорить, що це вперше за три роки, від початку лікування доньки, вона готується до такої фотосесії: «У нас досить довге було лікування і ми перші сім місяців були тут практично».

У фотосесії беруть участь мами з дітьми. Юлія Граур фотографуватися буде із синами-близнюками – Андрієм та Дмитром. Макіяж та зачіску жінці зробили перукарка та візажистка.

Зачіски та макіяж робили мамам та дітям, пацієнтам онкодиспансеру

 Анастасія Прогунова – одна із волонтерок, які долучилися до заходу. Розповідає, що з власного досвіду знає, чому жінці напередодні свята Восьмого березня важливо відчувати себе красивою: «Декілька років тому я знаходилася тут, в онковідділенні, але не в дитячому, а в дорослому. І певний час я там провела. Те, що там коїться – це дуже боляче, це дуже важко, це не надає натхнення, бажання жити. Навпаки, воно пригнічує. І я, як дівчинка, якби мені в той момент на декілька годин надали б можливість стати красивою, сфотографуватися, у мене навіть мурашки пішли, це б допомогло мені, це б прискорило моє одужання».

Зачіски та макіяж робили мамам та дітям, пацієнтам онкодиспансеру

 Зі слів Анни Сквирі, організаторки заходу, зачіски та макіяж учасницям фотосесії зробили професійні перукарі та візажисти Черкас. Жінка розповідає, як виникла ідея такого заходу в онкодиспансері: «Я згадала, що є сім’ї які мають дуже мало позитивних моментів у житті. От наприклад сім’ї у яких дітки мають проблеми раку. Життя дарує радість і чим більше у нас є моментів, яким можна радіти, тим більше у нас надії на швидке виздоровлення».

https://suspilne.media/18162-zaciski-ta-makiaz-robili-mamam-ta-ditam-pacientam-onkodispanseru/

Дякуємо журналістам Суспільного телебачення за висвітлення події.