«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії» (цитологічна лабораторія)

08.05.2023
Закінчення нашого проєкту про кращих медсестер уже зовсім близько!
Нагадуємо, що, метою проєкту є вшанування важливої професії — «медсестра» та популяризація цього фаху.
✅У межах проєкту ми знайомимо вас із нашими працівниками, які є дійсно кращими у своєму фаху.
 
Сьогодні представляємо:
🟢Бабенко Людмила Володимирівна🟢
старший лаборант цитологічної лабораторії
🔹У Черкаському онкодиспансері працює із 1988 року, починала свою роботу санітаркою. А потім вступила на вечірнє відділення у Черкаське медичне училище, закінчила його й стала лаборантом, хоча дуже хотіла бути саме медсестрою.
− Коли я працювала в лабораторії санітаркою, сподобалася саме ця робота і вирішила продовжувати працювати тут. Тож можу сказати, що не я обрала професію, а вона мене, − говорить пані Людмила. − Це без сумніву моя робота. Люблю досліджувати, виявляти патології, відхилення, щоб людину якомога швидше почали лікувати. Також люблю свій колектив, тобто все склалося.
🔸Тим, хто хоче стати медичним працівником, Людмила Володимирівна дає пораду:
− Варто розуміти, що це робота насамперед із людьми, у яких є свої емоції, переживання, негаразди. Людина йде до тебе за допомогою і медичний працівник має адекватно поспілкуватися, заспокоїти, дати надію, що все може бути добре.
🔹За словами пані Людмили, лаборант має бути уважним насамперед, зосередженим на роботі, обов’язково вдосконалюватися, постійно набувати знань, адже медицина не стоїть на місці.
− Треба розуміти, що від того, як ти зробиш свою роботу, залежить постановка діагнозу хворому та подальше лікування, − зазначає медпрацівниця.
🔸Є в Людмили Володимирівни одна з мрій, щоб до онкологічного диспансеру зверталися люди частіше в якості профогляду, задля попередження хвороби, а не в занедбаних станах.
− Звісно, як і всі українці мрію про Перемогу. І хочу допрацювати до пенсії: тут я почала свій професійний шлях і тут мені б хотілося його завершити, − ділиться пані Людмила.💙💛