Хочу побажати всім, хто зіткнувся з такою проблемою, із раком, не опускати руки, лікуватися. У Черкаському онкологічному центрі вам допоможуть

07.02.2024
Сьогодні до вашої уваги черговий матеріал про пацієнта з його власною історію успішного подолання хвороби!
 
🔹Діагноз (Лімфома Ходжкіна) дізнався напередодні повномасштабного вторгнення, наші гематологи провели лікування та аутотрансплантацію.
 
Варто зазначити, що весь цей час з ним поряд була його дружина, яка була і є надійним другом та опорою.
 
Отже, знайомимось ближче.
 
Володимирові 42 роки, сам він із Чернігова. Про свій діагноз чоловік дізнався випадково.
 
Спочатку у чоловіка заболіла спина, подумав, що це нирки. Згодом пішов на прийом до невропатолога, пройшов обстеження. Далі – Володимир поїхав у Київ на консультацію до онколога. Саме він і порекомендував звернутися в Черкаський клінічний онкологічний центр.
 
− Ми спочатку хотіли-таки лікуватися в Києві, адже це територіально ближче, − розповідає дружина Володимира Тетяна. – Та коли почалася повномасштабна війна, єдиним виходом стало їхати в Черкаси. Коли ми приїхали сюди, було дуже незвично бачити живе місто, де працюють магазини, кав’ярні, люди ходять вулицями. Ми приїхали в березні 2022 року, на той час у Чернігові вже не було води, газу, магазини всі були зачинені, були проблеми з їжею. На щастя, наш будинок не дуже постраждав через дії ворога. Нам багато людей допомагали виїхати, адже тоді ще не було зелених коридорів, вибиралися на свій страх і ризик.
 
Пан Володимир говорить, що враження про Черкаський онкоцентр дуже хороші.
 
− У поліклініці нас приймала Тереза Сергіївна, вона все доступно нам пояснила, як триватиме лікування. Лікував мене Богдан Борисович, дуже приємно, що лікар детально розповідає все, пояснює як і для чого роблять процедури, який результат має бути після лікування, які шанси. Ніхто не казав, що це буде легко, але вселили надію, − ділиться пан Володимир. – У мене віра в успіх лікування вже з’явилася тоді, коли ми розпочали його в Черкасах.
 
У Черкасах подружжя проживало трохи менше, ніж пів року.
Зараз пан Володимир почуває себе добре, відновлюється після лікування, мріє жити звичайним життям, без хвороби.
 
− Хочу побажати всім, хто зіткнувся з такою проблемою, із раком, не опускати руки, лікуватися. У Черкаському онкологічному центрі вам допоможуть, − зазначає Володимир.
 
− Найтяжче в цій ситуації – це прийняти те, що сталося, далі – головне не падати духом, вірити в те, що все буде добре, − додає дружина Тетяна. − Звісно бувають моменти, коли в це важко повірити, але як показує практика, усе можливо. Головне – вірити!
 
Ми щиро дякуємо цьому милому подружжю довгих та щасливих років життя!
 
Здоров’я всім і віри в Перемогу!
В Перемогу над хворобою, в Перемогу над ворогом!
💙💛
 
✅ Довідково:
у минулому, 2023 році, у нашому закладі проведено всього 60 трансплантацій кісткового мозку.
З них:
38 аутологічних;
22 алогенних (10 родинних і 12 неродинних).
Всього з 2019 року нашими фахівцями здійснено 172 ТКМ.
 
Всі трансплантації відбуваються за рахунок державного фінансування.
 
Дякуємо ЗСУ за можливість нам тут виконувати свої обовʼязки і рятувати людей від страшних недуг.
 
На зображенні може бути: 3 людини та лікарня