Візит керівництва національної служби здоров’я України до Черкаського онкологічного диспансеру

30.09.2019

У ході візиту до КНП «Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради» 26.09.2019 р керівництво національної служби здоров’я України вивчало готовність КНП «ЧООД ЧОР» до укладення договору з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року.

Ми мали можливість отримати інформацію з перших рук щодо пакетів медичних послуг та консультації щодо відповідності нашого підприємства вимогам до пакетів послуг.

Директор центрального міжрегіонального департаменту національної служби здоров’я України Віленський Андрій Борисович особисто ознайомився зі структурою та роботою диспансеру, впровадженнями в сфері надання онкологічної допомоги та профілактики злоякісних новоутворень.

З 2020 року програма медичних гарантій буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів за відповідними напрямами. З її впровадженням змінюється механізм фінансування надання медичних послуг пацієнта: замість медичної субвенції, за рахунок якої утримувались заклади охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів закладами за договорами з Національною службою здоров’я України.

Також відбулася колегія управління охорони здоров’я ЧОДА. Присутні обговорювали співпрацю закладів охорони здоров’я на Черкащині та Національної служби здоров’я України в сфері реалізації державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення. У засіданні взяли участь керівники області: голова Черкаської облдержадміністрації Ігор Шевченко, директор Центрального міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Андрій Віленський, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, директор  Департаменту фінансів Черкаської обласної державної адміністрації Наталія Кравченко, в.о. начальника Управління охорони здоров’я ЧОДА Лариса Кошова та заступник начальника УОЗ ЧОДА Олег Найдан.