Віктор Ляшко: «Закупити обладнання – лише половина справи»

26.10.2023
Закупити обладнання – лише половина справи. Куди важливіше, чи використовується воно для діагностики та лікування пацієнтів, чи так і простоює в коробках, бо або немає потоку пацієнтів, або фахівців, які працюватимуть на цьому обладнанні.
 
🏥 Тому після формування спроможної мережі медзакладів ми кардинально змінили підхід до матеріально-технічного забезпечення медзакладів. Тепер обладнання розподіляється до лікарень відповідно до їх ролі в мережі. Там, де воно буде максимально ефективним. Там, де рятуватиме якомога більше пацієнтів.
 
Сьогодні з візитом на Черкащині. Дивимось, як використовується дороговартісне обладнання, придбане МОЗ спільно з міжнародними партнерами. З початку повномасштабної війни закупили та поставили до області більше ніж 2 000 одиниць обладнання.
 
📍Кардіоцентр. За останні 2 роки з державного рівня покращили матеріально-технічну базу медзакладу, і це вже дає свій результат. 56% інфарктів в області лікують саме тут. За рік проведено понад 1500 операцій на серці.
Тому будемо шукати можливість підсилити кардіоцентр ще одним ангіографом, щоб збільшити потужності щодо надання медичної допомоги у разі інсультів.
 
📍Онкоцентр. Теж є хороші результати: на фінальній стадії – будівництво спеціалізованого бункера для лінійного прискорювача. До нового року роботи будуть завершені. Враховуючи потік пацієнтів та стадію готовності робіт, працюватимемо, щоб встановити ще один додатковий “лінійник”.
 
📍Обласна лікарня. Говорили про потреби медзакладу в матеріально-технічному забезпеченні. Наразі в лікарні надають медичну та реабілітаційну допомогу як для цивільних, так і для військових. Тому важливо, аби в закладі постійно були необхідні ресурси для повного забезпечення пацієнтів.
 
📍Міська лікарня у Смілі. Вже помітні позитивні зміни, які впровадила нова команда, що очолила медзаклад кілька років тому. В спроможній мережі лікарню визначили кластерною, тому тепер вона матиме ще більше можливостей для розвитку, зокрема й матеріально-технічної бази. Вже намітили шляхи подальшої співпраці
Джерело матеріалу: офіційна сторінка Міністра охорони здоров’я України https://www.facebook.com/viktor.liashko/posts/3074337996031637