Віктор Ляшко: «Турбуйтесь про здоров’я — зруйнуйте раку плани!»

04.02.2024
Сьогодні Всесвітній день боротьби проти раку. Онкологічні захворювання є одним з найбільших викликів для медицини у всьому світі. Такий діагноз має близько мільйона українців.
На жаль, від онкологічних захворювань не застрахований ніхто. Наразі держава покриває основні види діагностики та медичної допомоги на кожному етапі лікування.
 
➡️ У 2023 році НСЗУ Національна служба здоров’я України виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з онкологією понад 6️⃣ млрд гривень. З них на хімієтерапевтичне лікування пішло 2,26 млрд грн, променеву терапію — 2,44 млрд грн, лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями — 1,36 млрд грн.
 
Також держава централізовано купує ліки та медичні вироби, що необхідні для лікування онкологічних хвороб. Детальніше про те, що ми робимо для того, щоб покращити доступ пацієнтів до необхідної медичної допомоги та забезпечити її якість та безоплатність, розповів в колонці для УП.Життя. Посилання —  https://life.pravda.com.ua/columns/2024/02/4/259252/ 
 
☝️ Раннє виявлення раку суттєво збільшує шанси на успішне лікування. Тож звертаюся до всіх наших громадян: не забувайте бодай раз на рік відвідувати сімейного лікаря, не бійтеся питати, які саме профілактичні обстеження вам потрібно зробити з огляду на ваш вік, стан здоров’я та родинну історію хвороб. А при тривожних симптомах не чекайте, поки само мине.
 
Турбуйтесь про здоров’я — зруйнуйте раку плани!
 
Джерело матеріалу: офіційна сторінка у мережі Фейсбук
https://www.facebook.com/viktor.liashko