Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру: потужний потенціал, хороші фахівці та сучасні методи знеболення

06.07.2020

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Черкаського обласного диспансеру розраховане на 9 ліжок, тут працює 14 лікарів-анестезіологів, усього ж медперсоналу 40 осіб. Щорічно лікування проходить понад 3 000 пацієнтів, саме ті, які перебувають під загальним знеболенням. Кількість їхня не зменшується, і порівняно з минулим роком навіть зросла.

Станіслав Володимирович Піньковський, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії, лікар у третьому поколінні. Його дідусь, бабуся та батьки – лікарі.
− Ще зі шкільних років вибір професії не обговорювався. Я свідомо хотів бути лікарем, − зазначає Станіслав Володимирович. − Працюю в онкодиспансері із 1997 року, завідувачем − сім років.

Персонал та лікарі відділення володіють усіма сучасними методами лікування, проведення загальної анестезії, що існують в Україні та світі.

− Маємо досить потужний потенціал. Щороку фахівці нашого відділення їздять на стажування. Скажімо так, ми не відстаємо від Інституту раку за рівнем кваліфікації, − розповідає завідувач відділення Станіслав Володимирович Піньковський. − Маємо можливість використовувати сучасні медичні препарати для знеболення, наркозно-дихальну апаратуру, проводити постійний моніторинг стану пацієнтів. Щодо перспектив розвитку: анестезіологічне забезпечення у малоінвазивній хірургії, при діагностичних маніпуляціях в урології та гінекології, при проведенні різного роду ендоскопій − набираємо потужність у кількості цих знеболень. Кожен пацієнт має можливість отримати подібну процедуру зі знеболенням.
Нині все ширше виконуються лапароскопічні операції саме в гінекології та урології, в абдомінальній хірургії. Тож анестезіологи відділення володіють сучасними методами знеболення при таких оперативних втручаннях, адже ці операції мають певні нюанси щодо знеболення порівняно із звичайними операціями.

− В основному всі лікарі мають вищу категорію, є й молоді спеціалісти. Працюємо не лише з хірургічними пацієнтами, а й з гематологічними. Забезпечуємо проведення їм хіміотерапевтичного лікування, виконуємо для цього певні маніпуляції як дорослим хворих, так і дітям.
Крім того, лікарі-анестезіологи беруть участь у трансплантології, забезпечують центральний венозний доступ, контролюють отримання пацієнтами хіміотерапії.

− Ми готові завжди до будь-якого обсягу роботи та кількості поставлених завдань. Наша робота має дуже високий рівень відповідальності, адже немає маленьких наркозів. Бувають ускладнення, непередбачувані наслідки й тут треба рішення приймати терміново й безпомилково. Адже за твоєю роботою стоїть життя людини.

https://novadoba.com.ua/62767-viddilennya-anesteziologiyi-ta-intensyvnoyi-terapiyi-cherkaskogo-oblasnogo-dyspanseru-potuzhnyy-potencial-khoroshi-fakhivci-ta-suchasni-metody-znebolennya.html?fbclid=IwAR1M9TKPR3BCcPU10OlRq9REG82k8rutGFztfwpSn_9Y5b21fkRTynD8O1E