Відбулась чергова нарада щодо організації впрвадження процесу трансплантації органів на Черкащині

10.03.2023
Сьогодні в Черкаській обласній військовій адміністрації під головуванням Першої заступниці Наталії Кравченко, за участі заступника голови Черкаської обласної ради Михайла Мушієка, керівників медичних закладів регіону, провідних фахівців-медиків відбулось чергове зібрання щодо організації та налагодження алгоритму дій у впроваджені на Черкащині процесу трансплантації органів.
🟢 Актуальним та вагомим став виступ запрошеної гості — Наталії Василівни Матолінець, завідувачки відділення інтенсивної терапії та анестезіології комунального некомерційного підприємства „Перше територіальне медичне об’єднання м. Львова“, професорки кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, докторки медичних наук.
У своїй презентації пані Наталія досить детально розповіла про досвід львівських трансплантологів, перші кроки у налагоджені взаємодіі між всіма учасниками процесу, законодавче підґрунтя, головні досягнення та поетапність вирішення проблем. Аргументовано та фахово дала відповіді на питання учасників наради, зокрема і щодо алгоритму встановлення смерті мозку, конкретних дій анестезіологів та ін.
🔹Дякуємо за обмін безцінним досвідом!
✅ Переконані, що сьогоднішній захід є вагомим кроком до розвитку трансплантації на Черкащині на належному рівні.
Працюємо.
Тримаємо свій стрій.