Великодня історія про силу віри і перемогу добра та світла

15.04.2023
Великодня історія про силу віри і перемогу добра та світла 💙💛
🔹Мила та симпатична Анастасія Вовк у нашому закладі зараз не через свою хворобу, хоча мала проблеми з онкологією, і 8 місяців тому була прооперована.
Настя тут із татом. Він візочник, потребує більш уважного догляду та допомоги. Нині пройшов обстеження та готується до хірургічного втручання. Є пацієнтом Черкаський обласний центр онкоурології. Мама у Насті померла після важких хвороб, також мала інвалідність, тато нерухомий уже 33 роки.
— Ми були у п’яти лікарнях, були у Києві, об’їздили нашу Кіровоградську область, і от у Кам’янці нам порадили звернутись в Черкаси. Тут нас прийняли, обстежили. Таке приязне ставлення. Всі до тебе уважні, чуйні. Від санітарочок до лікарів.
Мені здається, що нас сюди привів Бог. І це нам перед Великоднем, таким великим святом, такий дарунок від нього… І ми все здолаємо! Все поборемо! Ми віримо!
Оце лише переживаю, що не напечу пасочок цьогоріч. Не встигну, — із сумом промовляє Настя.
Дівчина ходить до церкви зрідка, але завжди вірить у Бога та його допомогу.
🔸Проживає родина у мальовничому селі Ставидла, що на Кіровоградщині. З дитинства Настя привчена до праці.
— У мене є теплиця «20 на 8», вирощую там огірки, помідори, перець. Обробляємо самі 2 га землі, і біля хати ще 30 соток. Дуже люблю квіти, особливо хризантеми. Насадили багато фруктових дерев. Тато мій молодець! Він хоч і на візочку, але і город сапає, і з дерева всілякі штуки робить (держаки, полички тощо), зі склом вправно працює. До нього люди звертаються, ніколи не відмовляє! Все робить!
Зараз у нас худоби немає, лише козочка для діток та курі.
Скажу чесно, думали з чоловіком якось виїхати із села, але потім зрозуміли, що не зможемо без землі, без господарства. Не проживемо. Та й на кого батьків залишити?
У школі я мріяла стати хірургом, мала «відмінно» із біології, хімії, фізики, та не склалось. Нині маю професію повара, та ще вчилася на масажиста. Купила масажний стіл, роблю масажі.
А ще мене в селі називають «волонтершою», бо допомагаю завжди всім! От сусідка у нас була, яка сильно пила, ну от просто по-чорному, і за дитиною своєю не дивилась. А якось дитину ледь не збила вантажівка, то я як захватила ту сусідку, зачинила її у нас в хаті, три дні її від себе не відпускала, пити не давала, потім відвезла до лікарів, ті зробили свою справу. Уже декілька років вона не п’є і дитині догляд є!
Я завжди налаштовуюсь лише на позитив! От як життя не повернеться, як не важко, а я думаю і вірю, що все владнається і все буде добре! – з усмішкою говорить Настя.
🔹Їй всього 28 років, вона заміжня, має двох діточок. Сину 9 років, донечці у травні буде 4. Вони зараз із бабусею, мамою їх татка.
— Чоловік мій Віктор з перших днів на війні. Я нещодавно зустрічалась з ним, часто відправляємо посилки йому і побратимам, відвідую, коли можна, звісно. Дуже важко там хлопцям, посивіли вони, у багатьох зуби повисипались… На жаль, є сім’ї, що розпались. Не можу зрозуміти, як у такий час можна залишити чоловіка без підтримки та любові? А ще мене люди дивують, що зарплатою чоловіковою нам в очі тикають, мов, ого скільки ми маємо! Не хочу я тих грошей за війну! – з повними очима сліз розповідає нам Настя про нинішній воєнний час і життя їхньої родини. – Мені хочеться у Великдень просити лише одного – Перемоги і Миру. Щоб дітки всі дочекались своїх батьків, щоб родини були об’єднані. А хвороби ми здолаємо. Ми віримо лише у краще!
🟢 Після таких зустрічей та розмов укотре розумієш силу нашого народу! Глибинність та незламність його коріння! Силу його віри та щирість сердець!💙💛
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Зі святом всіх! Здоров’я! Перемоги! Миру!