Ті, хто пережив рак – цей день ваш, National Cancer Survivors Day !

04.06.2023
❤️‍🩹 Ті, хто пережив рак – цей день ваш, National Cancer Survivors Day !
🎉 Святкуйте життя, сьогодні і завжди. Кожен, хто живе попри те, що зіштовхнувся з важкою хворобою, кожен, хто вижив у цій боротьбі, зобов’язаний прожити своє життя так щасливо, наче за двох. Однe за себе, а друге за того, кого забрав клятий рак.
🟥 День людей, які пережили рак, — це можливість виявити солідарність із хворими на рак та запропонувати їм підтримку. Ось кілька значущих способів відзначити цей день:
❤️‍🩹 Шануйте тих, хто пережив рак: знайдіть хвилинку, щоб підтримати та вшанувати тих, хто пережив рак у вашому житті. Зв’яжіться з ними, надішліть щире повідомлення або проведіть час разом. Відзначайте їх силу та результати, яких вони досягли на шляху до одужання.
❤️‍🩹 Відвідуйте або організовуйте заходи підтримки для тих, хто живе з діагнозом «рак». Розповідайте про платформи підтримки для тих, хто пережив рак, таких як найбільша українська спільнота онкопацієнтів – Афіна. Жінки проти раку — група взаємодопомоги онкопацієнтів. Тут люди, що живуть з діагнозом рак, можуть поділитися своїми історіями, знайти розраду та підтримку в досвіді один одного, отримати унікальну інформацію, яка допомагає їм вижити.
Інші інформаційні ресурси ГО Афіна. Жінки проти раку :
☎️ Гаряча лінія ПАЦІЄНТ МАЄ ПРАВО
+38 (066) 911 33 33
+38 (068) 911 33 33
з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00
❤️‍🩹 Поширюйте обізнаність: використовуйте свій голос і соціальні медіа-платформи, щоб підвищити обізнаність про виживання раку. Діліться історіями стійкості, відгуками тих, хто пережив рак. Розкажіть іншим про проблеми, з якими стикаються люди, які пережили рак, і про важливість постійної підтримки.
❤️‍🩹 Підтримуйте організації, які пережили рак: робіть пожертви або волонтеріть з організаціями, які надають ресурси, послуги підтримки та адвокацію для тих, хто пережив рак. Ці організації невтомно працюють, щоб розширити можливості тих, хто пережив, покращити доступ до догляду та просувати програми виживання. Розповідайте про Програму медичних гарантій та інші можливості для лікування онкозахворювань. Ваш внесок може значно змінити життя тих, хто хворіє на рак.
Якщо ви хочете стати волонтером ГО Афіна. Жінки проти раку, заповніть, будь ласка, форму – https://forms.gle/4tqwRUFRWtGiALYN9
❤️‍🩹 Вислухайте: іноді найцінніша підтримка, яку ви можете запропонувати людині, яка пережила рак, — це вислухати. Будьте поруч, щоб вислухати, підтвердити їхні почуття та надати їм співчутливий простір, щоб поділитися своїм досвідом. Пропонуйте заохочення, співпереживання та підтримку протягом усього їхнього шляху.
_______________
У відео використано вірші Анни Добрової.
_______________
Ініціатива «Гарантовано!» реалізується Пацієнти України у співпраці з Міністерство охорони здоров’я України і НСЗУ Національна служба здоров’я України та за підтримки Проєкту USAID Ukraine — USAID Україна «Підтримка реформи охорони здоров’я».