Сьогодні, 4 червня, у всьому світі відзначається День людей з історією раку – Cancer Survivors Day.

04.06.2023
Сьогодні у всьому світі відзначається День людей з історією раку – Cancer Survivors Day.
🔹 За ініціативи благодійного фонду https://www.facebook.com/InspirationFamilyUkraine/ День людей з історією раку відзначають в Україні вже 5 років у першу неділю червня. 2021 року Кабінет міністрів України затвердив проєкт відповідного указу.
✅ Це день не лише онкопацієнтів, але й всіх, хто поряд з ними на цьому шляху.
🔹Лікарі та медсестри – невід’ємні учасники команди пацієнта проти раку.
🔸Ці люди продемонстрували мужність і наполегливість, проходячи складний шлях діагностики, лікування та одужання.
✅ Історія кожного такого пацієнта – це свідчення сили людського духу та натхнення для тих, хто щойно дізнався про свій діагноз.
✅ Сьогодні ми також відзначаємо підтримку та силу близьких, які є поруч із пацієнтами. Їхня любов, розуміння та турбота відіграють важливу роль під час та після лікування.
✅ День людей з історією раку – це день тих, хто тільки розпочинає свій шлях до одужання, проходить лікування прямо зараз, в ремісії або отримує паліативну терапію. Той прогрес, якого досягло людство в онкології, дозволяє зробити більшість видів раку виліковними.
✅ Щодня лікарі прагнуть робити все можливе для порятунку життів, забезпечення якісного лікування та догляду, підтримки тих, хто зіткнувся з онкодіагнозом. Ми так само святкуємо перемоги наших пацієнтів, вони зміцнюють і надихають нас.
Однак важливо разом продовжувати покращувати доступ до лікування та працювати над майбутнім, де рак більше не буде руйнівним діагнозом.