Про створення обласного центру онкохірургії в онкодиспансері

09.04.2020

Завідувач, лікар-хірург-онколог обласного центру онкохірургії Костянтин Володимирович Косьмина про створення обласного центру онкохірургії в онкодиспансері

 Вимоги реформи та часу

– Хочу повідомити наших колег, пацієнтів, друзів і співробітників про те, що у нашому закладі відбувся організаційний процес, пов’язаний із реформою в медичній галузі. Зокрема з тією її частиною, яка дає можливість законтрактувати різні пакети послуг для надання медичної допомоги. У тому числі й онкології. Відповідно до вимог реформи керівництво закладу прийняло рішення про об’єднання першого, другого і третього хірургічних відділень в один Обласний центр онкохірургії. Цей центр об’єднає в собі весь пакет хірургічних послуг, які ми надавали в різних відділеннях. Він забезпечить надання онкохірургічної допомоги по всім профілям: голова-шия, грудна клітина, органи черевної порожнини, шкіра, молочна залоза і так далі.

 Структура центру

— На перших порах діяльність цього центру передбачає організаційні процеси. Перш за все – побудова системи управління. Це буде найбільший центр в нашому закладі. Штатний розпис його налічує близько 120 посад. Три кити, на яких буде базуватися діяльність цього центру, – попередні хірургічні відділення, попередній амбулаторний хірургічний прийом і оперблок. Тут діятимуть ще й ті амбулаторно-поліклінічні служби, які пов’язані з хірургічною допомогою. Ті хірурги, які раніше працювали на постійній основі у нашому діагностично-поліклінічному відділенні, також перейшли в склад цього центру. Центр матиме своє представництво у поліклініці. Ідеться зокрема про амбулаторних хірургів, які постійно прийматимуть пацієнтів та забезпечуватимуть госпіталізацію. Також центр матиме у своєму складі і операційний блок, який забезпечує виконання безпосередніх функцій установи. Тут здійснюватимуть весь спектр хірургічної допомоги в межах пакету послуг, що має назву «Хірургічна допомога дорослим і дітям».

 Основна мета діяльності центру

— Основна мета нашої діяльності – забезпечення якісного і кількісного надання медичної послуги, яка зв’язана з хірургічною допомогою. Ми плануємо максимально інтенсифікувати роботу, застосувати всі передові технології, які сьогодні є у нас у резервах. Зокрема йдеться і про проведення оперативних втручань, і про виходжування пацієнтів в післяопераційному періоді. Сьогодні у світі є такі технології, які дозволяють прискорити видужування пацієнта. Ми візьмемо на озброєння всі ці можливості, як функціональні, так і кадрові, і творчі. А великий багаж знань наших спеціалістів стане запорукою успішного виконання законтрактованого пакету. Думаю, що ми зможемо вийти на наші, як кажуть у промисловості, заплановані потужності і давати абсолютно чіткий результат, після того, як пройдуть всі карантинні заходи.

 Запрошуємо до співпраці

— На завершення хотілося б додати, що нині ми маємо певну потребу в кадрах. Ідеться в основному про молодший і середній персонал. Тому ми запрошуємо до співпраці медичних сестер. І не лише висококваліфікованих, які вже мають досвід роботи, але й тих, які закінчили нещодавно медичні заклади і шукають собі робоче місце. Ми з великою радістю приймемо їх і навчимо, передамо свої знання та вміння. Будемо старатися виховати з них професіоналів, які успішно будуть виконувати свої функції.

 З питань проведення консультацій, госпіталізації, влаштування на роботу, чи інших важливих моментів, звертайтеся за електронною адресою:

xirurg@onko.ck.ua