Про лікувально-діагностичний гематологічний центр Черкаського обласного онкодиспансеру

05.02.2021
gematolog-1200x652.jpg

Обласний лікувально-діагностичний гематологічний центр Черкаського обласного онкодиспансеру надає допомогу пацієнтам із лімфомами, усіма видами лейкемій, парапротеїнемічними гемобластозами, доброякісними захворюваннями крові.

Кількість госпіталізацій на рік становить 1900—2000. З 2019 року центр виконує високодозову хіміотерапію з трансплантацією аутологічних стовбурових клітин.

У центрі працює 11 лікарів, 23 медичні сестри та 19 молодших медичних сестер.

Обласний онкодиспансер має щоденний 24-годинний доступ до компонентів крові, які закуповує у ТОВ «Черкаси-Плазма». Усі компоненти крові перевірені методом ПЛР.

Лабораторний центр Черкаського онкодиспансеру виконує до 100 найменувань дослвджень гематологічних, біохімічних, показників коагулограми. Тут досліджують наявність антитіл до інфекцій, рівень препаратів у сироватці крові (метотрексат, такролімус, циклоспорин). Також виконує електрофорез та імунофіксацію білків крові та сечі.

Триває створення ПЛР-лабораторії для дослідження вірусних інфекцій та в перспективі НLA-типування.

Обласний лікувально-діагностичний гематологічний центр бере участь у клінічних випробування, що полегшує доступ пацієнтів до сучасних методів лікування.

Детальніше — у відеопрезентації Обласного лікувально-діагностичного гематологічного центру: