ПМГ покриває усі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування

26.07.2022
Програма медичних гарантій покриває усі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування. Зокрема і хіміотерапевтичне лікування та супровід у амбулаторних або стаціонарних умовах. Для цього передбачений відповідний пакет послуг для пацієнтів з підтвердженим діагнозом злоякісного новоутворення.
📌 Безоплатний перелік включає такі послуги:
лабораторні дослідження (крові, спинномозкової рідини, цитологічні дослідження);
інструментальні дослідження в амбулаторних та стаціонарних умовах — МРТ і КТ (в тому числі з внутрішньовенним контрастуванням), УЗД, рентген-дослідження, ендоскопічні дослідження, сцинтиграфія.
ліки з Нацпереліку, які закуповує заклад та дороговартісні препарати, які держава закуповує централізовано;
інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболення на всіх етапах
реабілітації під час лікування
харчування у випадку лікування в стаціонарних умовах
Повний перелік послуг можна знайти за посиланням https://contracting.nszu.gov.ua/vimogi-pmg-2022 (Оберіть пакет 27 “Хіміотерапевтичне лікування та супровід дорослих і дітей з онкологічними захворюваннями в амбулаторних та стаціонарних умовах”, файл “Специфікація”).
Отже, пацієнт отримує хіміотерапевтичне лікування безоплатно незалежно від того, чи буде воно проведено в амбулаторних або в стаціонарних умовах. Медзаклади мають забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витраті матеріалів та лікарські засоби, необхідні для надання послуг.
У медзакладі мають забезпечити права пацієнта, який перебуває в реанімації, на допуск відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня.
📌 Щоб отримати медичну допомогу безоплатно, пацієнту потрібне направлення лікуючого лікаря, або переведення з іншого медзакладу. Якщо у пацієнта є встановлений діагноз, до свого лікуючого лікаря він звертається без направлення.
📌 Пацієнт може обирати заклад, де отримувати послуг, незалежно від реєстрації чи фактичного перебування. Знайти потрібний заклад для лікування допоможуть оператори контакт-центру НСЗУ 16-77.
Детальніше на сайті https://cutt.ly/iZinJ2r