«Паліативна допомога — право кожного» — розпочато цикл тренінгів

29.01.2020

28 січня 2020 року, у межах проекту «Паліативна допомога — право кожного», що відбувається за підтримки МФ «Відродження», в онкодиспансері відбувся перший тренінг з паліативної допомоги.
Метою проекту є підвищення якості паліативної допомоги у Черкаському регіоні шляхом організації проведення навчальних заходів для медичного персоналу лікувальних закладів всіх рівнів, державних службовців медичної галузі, соціальних працівників, психологів, капеланів, пацієнтів та їх родичів, волонтерів. Формування мережі фахівців, які можуть надавати паліативну допомогу пацієнтам, які її потребують, незалежно від їх місця їх проживання (обласний центр чи віддалені куточки області).
Цільовою аудиторією проекту є медичний персонал регіональних лікувальних закладів всіх рівнів; державні службовців медичної галузі; соціальні працівники; психологи;
капелани; пацієнти, які потребують паліативної допомоги (при можливості, якщо дозволяє стан), та родичі пацієнтів; волонтери.
Завідувач обласного центру паліативної допомоги Черкаського онкодиспансеру Максим Босенко підкреслив актуальність цих заходів: «Паліативна допомога — це тест на людяність суспільства. Тема досить важлива і болісна одночасно, але ми не маємо права закривати на неї очі. Сьогодні, навіть за кількістю учасників тренінгу, ми бачимо наскільки сімейні лікарі, та й не тільки, потребують додаткових знань, інформації, роз’яснень з цієї теми. Ми готові до співпраці. Це спільна справа, яка потребує загальних зусиль для вирішення».
Детальніше про участь у тренінгах можна дізнатися в співорганізаторів — дитячий благодійний фонд «Подаруй дитині світ» Дитячий благодійний фонд «Подаруй дитині світ»