Ольга Петрівна Олійник у проєкті «Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії»

11.04.2023
Поспілкувались ми також із старшою медичною сестрою Обласного центру онкохірургії
🔹Олійник Ольгою Петрівною🔹
✅Її досвід є глибоким, мудрість життєвою, наставництво безцінним.
🔸Ольга Петрівна має загального медичного стажу 45 років, з яких майже 35 років працює в онкологічному диспансері. 🔹Бакалавр, має вищу кваліфікаційну категорію.
🔸На посаді старшої медичної сестри уже майже 30 років, в центрі онкохірургії — 3 роки.
🔹Обрала цей фах, бо прагнула допомагати людям. Вважає свою професію своїм покликанням.
🔸Найважливішим у роботі для Ольги Петрівни є професіоналізм медичних сестер, взаєморозуміння зв’язків «пацієнт-медсестра» з результатом лікування — одужання пацієнтів.
— Медична сестра — це очі і руки лікаря, — підкреслює пані Ольга. — Вагомим у роботі медичної сестри є милосердя, співчуття та впевненість. Медична сестра повинна уявляти наслідки своєї роботи для здоров’я і життя пацієнта, тим самим, посилюючи в собі почуття відповідальності, — наголошує старша медсестра.
🔹Про мрії та перспективи.
🔸Існуєть різні інновації, зміна технологій і ми маємо йти в ногу з передовиками, а інколи й бути першими. Хотілось, щоб було вдосталь сучасної апаратури для ранньої досконалої діагностики, а також лікування. Більше нових девайсів, які б допомагали медичному персоналу. Щоб наш заклад був завжди сучасним та прогресивним.
🔹Поради молоді, яка хоче працювати в галузі охорони здоров’я.
🔸Якщо є таке бажання, то потрібно йти за покликанням. Це гуманна професія. Важливо не помилитись у своєму виборі, бо медична сестра має бути універсальним фахівцем та багатогранною особистістю, що знає все про пацієнта, відповідає за все. що робить, володіє всіма необхідними для роботи навчичками, вміє надавати першу невідкладну долікарську допомогу. Потрібно пройти всі етапи навчання і постійно самовдосконалюватись.
🔹Ольга Петрівна переконана, що медична сестра має бути чуйною, доброзичливою, співчутливою до болю, відповідальною:
— Медична сестра має бути доброю, гармонійною, лагідною, спокійною та впевненою у своїх діях, кваліфікованою у своїй професії, — зазначає Ольга Петрівна.💙💛