«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії» (продовження)

07.04.2023
Продовжуємо проєкт, метою якого є вшанування важливої професії — «медсестра» та популяризація цього фаху:
«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії»
✅У межах проєкту ми знайомимо вас із нашими медсестрами, які є дійсно кращими у своєму фаху.
Сьогодні представляємо:
🟢 Вікторія Володимирівна Калашнікова 🟢
Сестра медична стаціонару (перев’язувальної) Обласного центру пластичної, реконструктивної та малоінвазивної онкоурології
🔸Працює у нашому закладі відразу після закінчення медичного коледжу уже десятий рік поспіль.
🔹Її бабуся також була медсестрою і дуже мріяла, щоб онука продовжила цю справу. Вікторія Володимирівна підтримала і розподілила бабусине бажання, і обрала цей фах.
🔸Молодим людям, що також планують піти цим шляхом, бажає бути чуйними, допомагати людям подолати хворобу не лише професійними медичними маніпуляціями, а й уміти володіти Словом, адже саме воно, добре Слово, є вкрай важливим для пацієнта.
— Для мене також дуже чуттєвими і приємними моментами є почути слова похвали за вміло виконану роботу та слова подяки від пацієнта. Це досить вагомо у нашій роботі, — підкреслює пані Вікторія.
🔹До портрету медсестри Вікторія Володимирівна додає ще одну деталь: вона завжди повинна вміти підняти настрій пацієнту. Це складно, але це важлива риса, якою ми маємо володіти.
🔸Мріє пані Вікторія, щоб якомога менша кількість людей ставали їхніми пацієнтами та мали онкологічні захворювання.
 
Друга сьогоднішня героїня:
🟢 Юлія Анатоліївна Рибак 🟢
старша медична сестра Обласного центру пластичної, реконструктивної та малоінвазивної онкоурології
🔹У роботі завжди сконцетрована, уважна до персоналу та до пацієнтів. Спостерігаючи за Юлією Анатоліївною, можна відразу відзначити високий рівень її фаховості, справжній професіоналізм та відданість роботі.
🔸Загалом вона працює в Черкаському обласному онкодиспансері з 2006 року, а старшою медсестрою центру онкоурології − із 2015.
🔹Пані Юлія ще зі школи мріяла про медичний фах, з дитинства бачила себе у цій професії та прагнула допомагати людям. Тому вибір майбутньої освіти та роботи був визначений. Навчалася на фельдшера в Білоцерківському училищі, по закінченню якого й прийшла працювати в наш заклад.
🔸На думку Юлії Анатоліївни, кожна медсестра має бути людяною, співчутливою, уміти розрадити пацієнта, бути відповідальною та чітко виконувати вказівки лікаря.
🔹Вона постійно прагне до удосконалення та саморозвитку. Наголошує, що медичній сестрі не можна не слідкувати за розвитком медичних послуг та загалом медичної науки. Маємо завжди тримати руку на пульсі нововведень.
🔸Мріє, щоб можливостей стажування, підвищення кваліфікацій було дещо більше, ніж зараз.
Відео за посиланням: