«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії» (продовження)

06.03.2023
📌Продовжуємо проєкт, метою якого є вшанування важливої професії — «медсестра» та популяризація цього фаху:
✅У межах проєкту ми знайомимо вас із нашими медсестрами, які є дійсно кращими у своєму фаху.
 
Сьогодні представляємо:
 
🟢Матвієнко Вікторія Віталіївна 🟢
 
– сестра медична виїзної паліативної служби.
🔸Працює у Черкаському обласному онкологічному диспансері понад 30 років. Одразу після школи почала працювати молодшою медичною сестрою, санітаркою й паралельно вступила до медичного училища.
🔹З дитинства бачила себе в медицині, адже її тітка також працювала в онкодиспансері. Усі дитячі ігри були медичного спрямування, навіть картки іграшкам заводила. Згодим прийшло розуміння, що це справді важка професія, яка потребує великої доброти й співчуття.
Переконана, що люди, які обирають для себе медичну професію мають бути чуйними та людяними.
🙏Головною у своїй роботі вважає допомогу людям.
 
🟢Надія Павлівна Кутас🟢
 
– старша медична сестра Центру паліативної допомоги
🔸Про медичний фах мріяла ще зі школі, тому у 1973 році вступила до Черкаського медичного училища після закінчення пішла працювати медичною сестрою у відділенні алергології Черкаської обласної лікарні.
🔹Найбільше пані Надії запам’яталося її друге чергування, коли довелося рятувати хворого з нападом астми, у якого розпочався психоз. І молодій медсестрі, доки лікар на протезі йшов на четвертий поверх до пацієнта, довелося застосувати усі свої знання на практиці.
🔸У Черкаському онкологічному диспансері на посаді головної медичної сестри працювала з 1989 року по 2017 рік. За цей час навчила не одне покоління медичних сестер, які наразі теж займають керівні посади.
🔹Нині пані Надія обіймає посаду старшої медичної сестри Центру паліативної допомоги.
🔸Надія Павлівна переконана, що медична сестра повинна бути добросовісною, відповідальною грамотною, висококваліфікованою, милосердною до пацієнтів та обов’язково мати ґрунтовні знання з клінічної фармакології, а також вправно працювати з усім технічним забезпеченням.