«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії» — клініко-діагностична лабораторія

27.04.2023
Ми вже майже на фінішній прямій у реалізації проєкту, метою якого є вшанування важливої професії — «медсестра» та популяризація цього фаху:
«Медсестри Черкаського онкодиспансеру — гордість професії»
✅У межах проєкту ми знайомимо вас із нашими медсестрами, які є дійсно кращими у своєму фаху.
Сьогодні представляємо працівниць клініко-діагностичної лабораторії нашого закладу:
 
🟢Гонда Тамара Іванівна🟢
 
в.о. старшого фельдшер-лаборанта клініко-діагностичної лабораторії ЦСЛД
 
🔹– Зараз я виконую обов’язки старшого фельдшер-лаборанта клініко-діагностичної лабораторії Центру спеціальних лабораторних досліджень. У нашому закладі працюю із 1989 року. Після навчання деякий час працювала в Звенигородській ЦРЛ, а потім мене перевели в онкологічний диспансер. Мені дуже подобається працювати в лабораторії, ба більше, проводила б різні дослідження щодня й щохвилини, однак маю доводити до ладу документацію.
🔸Моя мама мріяла, аби хоч одна з трьох доньок пов’язала життя з медициною. І мені це вдалося. Але не тільки через те, що вона цього хотіла, я обрала цей фах. З юних літ цікавилася сферою охорони здоров’я. Хоча, відверто скажу, спочатку навіть крові боялася, та переборола цей страх. Нині ж дуже подобається роздивлятися клітини крові під мікроскопом: вони мають гарне забарвлення і відрізняються за формою. Також позитивним аспектом моєї роботи є спілкування з пацієнтами. Завжди їх підтримую і вболіваю за одужання кожної людини.
🔹Коли ми починали працювати в 1993 році у нашій поліклініці функціонувала одна кімната лабораторії. Потім приміщення переобладнали й воно простягнулось уздовж цілого поверху. Зараз у нас стовідсоткове забезпечення штату. Людина, яка не хоче працювати, більше місяця не витримує. А навантаження й справді дуже велике. Протягом доби до нас приїжджають люди з різних районів, фахівцям віддають аналізи, а ми повинні оперативно опрацювати зібраний біологічний матеріал і видати результат.
🔸Велику роль у моєму професійному становленні відіграла Людмила Зайцева, яка була завідувачкою цієї лабораторії. Вона пропрацювала в онкодиспансері 55 років і провела першу акредитацію, зробила неоціненний внесок у розвиток структури. Наставниця допомогла не лише осягнути всі тонкощі фаху, а й навчила людським чеснотам. Дуже вдячна пані Людмилі, бо користуюся здобутими знаннями й навичками донині.
🔹Усім працівникам лабораторії необхідно бути добросовісними, відповідальними й обережними. На першому етапі людина має перевірити контроль калібрування, тобто з’ясувати, наскільки точно налаштоване обладнання, а вже потім братися за основну роботу. Дослідження можна виконувати лише після того, як прилади пройдуть контроль якості, адже від цього залежить достовірність показників.
🔸Я обожнюю свою роботу і мрію, аби наші пацієнти обстежувалися лише з профілактичною метою. Хочеться, аби вони були задоволені аналізами й отримували тільки гарні результати.
 
🟢Міклашевська Наталія Іванівна 🟢
фельдшер-лаборант
 
🔹У Черкаському онкологічному диспансері я працюю 24 роки. Перед тим, як потрапити в заклад, упродовж 4 років набиралася досвіду в поліклініці «ЧШК». Знаєте, аби була можливість повернути час назад, я все одно б обрала професію медичної працівниці. Ще змалечку мріялося, що коли почну працювати в сфері охорони здоров’я, врятую усіх хворих. Мабуть, це бажання залишається й досі, адже допомогти хочеться кожному, хто до нас звертається. Тож намагаюся постійно це втілювати.
🔸Пов’язати своє життя з медициною можуть не всі. Аби стати гарним фахівцем, людина повинна чуйно ставитися до пацієнтів, тобто володiти високорозвиненою здатнiстю до емпатiї, бути відповідальною, добросовісною та, звісно, компетентною у своїй справі. Якщо в абітурієнта є непереборне бажання реалізувати себе в цій сфері, то необхідно багато вчитися, закріплювати знання на практиці, розвиватися, – і тільки тоді він отримає хороший результат.
🔹А в лабораторії ще й треба вміти працювати в одній команді. Кожен із працівників виконує свою функцію, але в процесі ми взаємодіємо. Тож підсумок залежить від злагодженості дій усіх співробітників, швидкого проведення досліджень на обладнанні. До речі, наше відділення оснащене сучасними й потужними пристроями, але коли в око впадає більш інноваційне приладдя, то хочеться, щоб воно також з’явилося в онкодиспансері.
💙💛