Голова обласної ради: «Жителі Черкащини не повинні бути заручниками медреформи»

25.02.2020

За ініціативи голови обласної ради Анатолія Підгорного 24 лютого проведено зустріч керівників області з головними лікарями центральних районних лікарень. Передумовою зустрічі стали візити голови обласної ради до ЦРЛ, під час яких лікарі закладів охорони здоров’я висловили занепокоєння щодо початку другого етапу медичної реформи, який має розпочатись з 1 квітня цього року. За словами лікарів, встановлені тарифи, які Національна служба здоров’я України буде сплачувати за лікування хворих, занижені на 40-60%. Цього не вистачить ні на якісне лікування, ні на забезпечення життєдіяльності медичних закладів.

Згідно зі змінами, які пропонує МОЗ із 1 квітня, заклади охорони здоров’я другого та третього рівня будуть фінансуватися за іншою схемою. Якщо раніше медичні установи отримували медичну субвенцію за кількістю «ліжкомісць», то з 1 квітня НСЗУ закуповуватиме у лікарень окремі медичні послуги відповідно до встановлених тарифів. У МОЗ не вважають за доцільне витрачати бюджетні кошти на «вікна та стіни» лікарень, які надають недостатню кількість послуг, або дублюють інші медзаклади і є нерентабельними.

Детальніше за посиланням:

https://www.oblradack.gov.ua/golova-oblasnoi-radi-zhiteli-cherkaschini-ne-povinni-buti-zaruchnikami-medreformi?fbclid=IwAR33O6W5TKdcCUpNGy-o9h6NVQezkQ7kNJ-tMKLdPScbXeNjQTc4UCOdjc8