Дитяче відділення Черкаського онкодиспансеру отримало подарунки до Дня онкохворої дитини

16.02.2021
raz-1200x800.jpg

З нагоди Міжнародного дня онкохворої дитини до дитячого відділення, яке функціонує на базі Черкаського обласного онкологічного диспансеру, завітали голова Черкаської ОДА Олександр Скічко та його дружина Єлизавета Юрушева.

За словами директора Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктора Парамонова, цей день справді в усьому світі є святом.

– Варто зазначити, що ця дата не для висловлення співчуття чи горя. Це день, який започаткували батьки онкохворих дітей. Зокрема, час їхніх перемог і наших разом із ними. Також це ще одна можливість, аби окреслити майбутні плани, – зазначив Парамонов.

Фонд Єлизавети Юрушевої подарував закладу іграшки і два планшети. Натомість Віктор Парамонов вручив їм подяку та книги психологині дитячого відділення Черкаського обласного онкологічного диспансеру Надії Азаматової.

– Сьогодні ми, насамперед, хотіли приїхати до дітей. Однак у маленьких пацієнтів послаблений імунітет, тому зараз їх, на жаль, навідати не можна. Для дітлахів ми привезли невеликі сувеніри та сюрприз. Я хотів би, щоб це стало традицією, – зауважив Олександр Скічко.


На вулиці, під вікнами палат, для дітей виступили аніматори. Наприкінці номеру учасники театрального дійства підняли плакати із написом «Ви – наші герої» та «Посміхнися».


Як сказала, Єлизавета Юрушева, із фахівцями, які працюють в онкодиспансері, можна бути впевненим у майбутньому дітей.

– Я б хотіла висловити захоплення та подяку за те, що ви робите. Із такими спеціалістами почуваєшся впевненіше. Із вами у наших дітей є майбутнє, незалежно від того, в якій ситуації вони опинились, – сказала Юрушева.

За словами Олександра Скічка, цей рік буде пріоритетним у розвитку медицини.

– Трансплантація – це потужний й сильний бік, який треба розвивати. Ми прагнемо, аби в лікарні з’явився лінійний прискорювач. Будемо старатися, щоб це стало реальним, – додав Скічко.

Нагадаємо, у дитячому відділенні нині функціонує дві кімнати: навчальна та ігрова. Приміщення обладнані відповідно для потреб маленьких пацієнтів.