Директор онкодиспансеру окреслив пріоритетні мотиви щеплення

17.03.2021
golovne.jpg

За період річного карантину в Черкаському обласному онкодиспансері захворіло на коронавірусну інфекцію близько 130 співробітників і велика кількість онкологічних пацієнтів. Директор медичного закладу Віктор Парамонов теж перехворів на COVID-19.

На брифінгу, який відбувся в Черкаській обласній лікарні 17 березня, він розповів про свій досвід захворювання та вакцинації, а також окреслив пріоритетні мотиви щеплення.

В онкодиспансері щепилися від коронавірусу 406 співробітників. Це майже 2/3. І в медзакладі продовжуватимуть це робити. Адже Черкаський обласний онкологічний диспансер – єдина установа в області, де сконцентровані на квадратних метрах імунодепресивні люди, а також пацієнти з повною відсутністю імунітету. Вони приїздять з усієї області і навіть з України.

– Тому основний мотив вакцинуватися для медиків – захистити хворих, дати їм шанс на одужання та шанс на життя. А не навантажити їх ще ковідом. Тому треба вакцинуватися насамперед заради безпеки цих хворих, – зазначив директор онкодиспансеру Віктор Парамонов.

За його словами, другий мотив – це зберегти сам персонал. І також важливо, щоб з лікарні додому не несли вірус і медики не інфікували свої родини. Вакцина – не гарантія що, людина не захворіє. Однак щеплення гарантує полегшений перебіг хвороби.

Я теж маю досвід спілкування з концентрованим киснем. Не дуже веселі враження. Після щеплення у мене був невеликий озноб. Але на цьому все й закінчилося. Навіщо мені ті проблеми, які я переживав восени, коли хворів на коронавірус, – сказав Парамонов.

Фахівець вважає, що кожен свідомий медпрацівник, який працює з онкохворими, має прищепитися. Звичайно, якщо немає клінічних протипоказів, які мають визначити спеціалісти.

Вакцина від коронавірусу абсолютно нормального бренду. В онкодиспансері використовують препарати фірми «Astra Zeneca» уже багато років і це одні з найякісніших препаратів, які є, – пояснив директор онкодиспансеру.

Усі, хто має розум і совість, мають прищепитися. А не приходити щоразу на роботу з дому, де за вихідні побували в маршрутках, торговельних центрах, інших публічних місцях, і думати, що лише одна маска захистить. Маска – це дуже важливо, але коли є сертифікована зареєстрована вакцина, розумно обирати її, – підсумував Віктор Парамонов.

За інформацією Черкаської обласної державної адміністрації