Березень — Всеукраїнський місячник боротьби з колоректальним раком

02.03.2020

 

Україна приєдналась до інших країн світу в проведенні протягом березня кожного року місячника боротьби з колоректальним раком. Цим терміном об’єднують рак товстої і прямої кишки.
Захворювання на ранніх стадіях піддається лікуванню, але делікатність проблем, що виникають у хворого, часто віддаляє своєчасне звернення до лікаря.
Сучасні методи ранньої діагностики дозволяють запобігти розвитку колоректального раку в 95% випадків. Наприклад, видалення поліпів товстої кишки під час проведення діагностичної процедури колоноскопії зменшує ризик виникнення колоректального раку, до того ж не потребує госпіталізації.
До передракових захворювань відносяться свищі та випадіння прямої кишки, геморой, неспецифічні виразкові коліти, хвороба Крона.
Факторами ризику є спадкова схильність, малорухливий спосіб життя, хронічні запори, поліпи товстої кишки, велика кількість тваринних жирів в їжі.
Укотре закликаємо всіх: будьте уважними до свого здоров’я та здоров’я близьких вам людей. Звертайтесь до лікарів, регулярно проходьте обстеження.
Пам’ятайте про вагомість раннього діагностування.
До вашої уваги пропонуємо невеликий анімаційний фільм.