Вітаємо всіх з Всесвітнім Днем Здоровʼя, який традиційно відзначають 7 квітня.

07.04.2024
Попри війну та системні цинічні атаки ворога на наші лікарні та лікарів, ми зуміли головне – зберегти право українців на здоровʼя.
У 2023 цим правом скористались 16 367 295 українців – саме стільки наших співгромадян отримали послуги в рамках програми медичних гарантій.
Тільки за перші місяці 2024 – їх вже 7 015 186!
✅ Попри надскладну ситуацію в державі, ми збільшуємо і фінансування ПМГ.
У 2024 бюджет програми зріс на 16 млрд гривень та становить рекордні 159 млрд.
Це дозволяє нам розширювати програму. У 2024 програма медичних гарантій – це 44 пакети послуг, три з яких абсолютно нові:
☛ “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”;
☛ “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів”;
☛ “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин”.
✅ Продовжуємо забезпечувати українців “Доступними ліками”, які вони можуть отримати безоплатно або з невеликою доплатою. Цього року бюджет програми складає 5,2 млрд грн.
✅ Збільшили спроможність нашої реабілітаційної системи до понад 9000 терапевтичних сесій на день. Для порівняння, на початку 2022 року цей показник був на рівні 3000.
✅ За три місяці 2024 року запустили 7 мобільних аптек у 4 областях, які забезпечують необхідними лікарськими засобами сільську місцевість та прифронтові регіони.
✅ Повністю відновили 513 обʼєктів медзакладів та ще 358 обʼєктів медзакладів відновили частково.
✅ Завдяки міжнародним партнерам, зокрема ВООЗ, встановили 14 модульних клінік на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, Миколаївщині та Донеччині.
Цей перелік можна продовжувати довго, бо попри всі намагання ворога українська медична система не зламалася. Вона розвивається, а українці зберігають своє право на здоров’я.
Закликаємо вас скористатися цим правом та бути здоровими! 🙏
👉 Також, користуючись можливістю, вітаємо представництво ВООЗ в Україні (World Health Organization Ukraine) з їхнім 30-річчям! Зазирніть в їхній Instagram (https://www.instagram.com/whoukraine) та перевірте в сторіз, що ви знаєте про здоров’я.
Джерело матеріалу: офіційна сторінка МОЗ України