Віктор Ляшко: «Україна не припинила надавати медичну дітям попри воєнні дії та постійні обстріли лікарень»

21.03.2022

Віктор Ляшко:
Україна не припинила надавати медичну дітям попри воєнні дії та постійні обстріли лікарень.
Там де це можливо не зупинилось і надання високотехнологічної медичної допомоги. З початку війни вже відбулося 5 трансплантацій органів: 4 нирки було пересаджено від посмертного донора та зроблено 1 трансплантацію серця. Проводяться операції з хірургічної корекції вроджених вад серця.
Це справді титанічна праця наших медиків, які навіть і під обстрілами продовжуть рятувати життя!
Міністерство охорони здоров’я, зі свого боку, забезпечує взаємодію з World Health Organization (WHO) та іншими міжнародними партнерами для збільшення можливостей лікування дітей закордоном.
Спільними зусиллями першої леді Олена Зеленська, урядових і дипломатичних структур, благодійних фондів та міжнародної спільноти дитячих онкологів до клінік країн Європейського Союзу організованими групами вже відправлено на лікування понад 300 онкохворих дітей з різних областей України.
Ми збираємо дітей з онкологічними та іншими важкими захворюваннями у визначеному Центрі. Кожній дитині стабілізується стан, відновлюється і робиться переклад історії хвороби. А потім формуємо групу на відправлення за кордон для продовження лікування.
У суботу спеціальним польським медичним вагоном відправлено вже шосту групу дітей з онкологією і хронічною нирковою недостатністю на територію Польщі. Далі польські колеги у співпраці з глобальною ініціативою St. Jude та ВООЗ перенаправляють дітей на лікування у провідні клініки Євросоюзу, США і Канади.
Андрій Синюта та команда, яка задіяна в організації та наданні допомоги хворим дітям, ви молодці.
P.s.: якщо ваша дитина потребує спеціальної терапії, яка тимчасово зупинена в Україні, ви можете скористатись допомогою наших фахівців і отримати можливість продовжити лікування за кордоном. Детальну інформацію можна отримати за телефоном «гарячої лінії»: +380971507053.